Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sólet libacombbal

Adásban volt: 2017. October 18.
A recepthez tartozó videó
2017. October 18.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db libacomb
  • 4 db tojás
  • 10-15 dkg gersli
  • 50 dkg nagy szemű bab (tarkabab)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek libazsír
  • 1-2 babérlevél
  • 1-2 ek fűszerpaprika

Elkészítés

1. A libacombokat besózzuk, majd kettévágjuk. Egy vastag falú vaslábasban először nem túl forró libazsíron elősütjük, közben folyamatosan emeljük a hőmérsékletet.

2. Ha a libacomb megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a beáztatott babot és a gerslit. Kétharmad arányban legyen a bab, egyharmad arányban a gersli. Ízesítjük babérlevéllel, pirospaprikával, majd annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje.

3. Beletesszük a szobahőmérsékletű tojásokat, majd sózzuk és óvatosan elkeverjük. Sütőben sütjük 180 fokon 2 órán keresztül. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vasárnap Sóletfesztivál!

Vasárnap Sóletfesztivál!

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a fővárosban az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által a szabadtéri Sóletfesztivál. A kóser ételeket kínáló népszerű gasztronómiai esemény augusztus 27-én vasárnap vár minden érdeklődőt a Kazinczy utca Király utca és Wesselényi utca közti szakaszán.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!